Zing mee

Je wil meezingen in een gospelkoor? Hartstikke leuk! En wie weet is gospelkoor The Young Church Singers of gospelkoor Next Generation een koor dat goed bij jou past. Hieronder een paar antwoorden op veel gestelde vragen van mensen die interesse hebben in meezingen.

Welke nummers zingen jullie?

The Young Church Singers zingen hoofdzakelijk Engelstalige gospelnummers zoals My life is in Your hands, Total Praise, September, Trading my Sorrow. Maar ook Nederlandstalige Praise en Opwekkingsliederen waarmee we de samenzang tijdens kerkdiensten kunnen begeleiden.
Next Generation zingt ook Engelstalige gospelnummers en Nederlandstalige Praise en Opwekkingsliederen. De nummers zijn overall iets rustiger.

Wanneer en waar repeteren jullie?

We repeteren iedere dinsdagavond. Gospelkoor The Young Church Singers start om 19.00 uur t/m 20.30 uur. En Gospelkoor Next Generation repeteert van 20.45 uur t/m 22.15 uur. De repetitie locatie is De Hofstad, Hofveld 52 in Apeldoorn.

Wat is de leeftijdscategorie van de koorleden?

Koorleden van gospelkoor The Young Church Singers zijn tussen de 16 en 40 jaar. En de leeftijden van koorleden bij Next Generation varieert tussen de 40 en 60 jaar.

Zingen jullie met bladmuziek?

We zingen niet met bladmuziek. Die is ook niet beschikbaar. Songteksten wel. Tijdens het repeteren kun je de songtekst er altijd bijhouden om het nummer in te studeren. Want met optredens zingen we alle nummers uit het hoofd.

Aan welke criteria moet ik voldoen om lid te worden?

Na 3 repetitieavonden meezingen, doe je een stemtest. Niet ingewikkeld, maar gewoon om te horen bij welke stempartij je hoort. Of je timing juist is en je toon kan houden.
Ben je tussen de 16 en 40 jaar, dan kun je je aansluiten bij gospelkoor The Young Church Singers. Ben je tussen de 40 en 60 jaar, dan kun je je aansluiten bij gospelkoor Next Generation.

Wat kost lidmaatschap van de vereniging?

Als koorlid betaal je maandelijks een bedrag van € 22,50.

Hoe kan ik mij aanmelden voor een avond meezingen bij het gospelkoor?

Klik op de button ‘Ik wil meezingen’ en laat even weten dat je langs wil komen. Dan spreken we een datum af en word je op die repetitieavond hartelijk ontvangen voor een eerste kennismaking.